Stränder på Mallorca


Vi har hört att Mallorca har många olika stränder, framförallt fina. Vi kommer självklart besöka någon av dom men vet inte riktigt vilken eftersom det finns så många att välja på. Här är några stränder man man välja mellan:

Alcudia
Detta är en bred och väldigt lång strand med vit, fin sand. Vattnet är klart och grunt inne i viken. Det är barnvänligt och det är inte packat med folk ens under högsäsongen.

C'an Picafort
Detta är en by som verkar vara byggd enbart för turister. Här hittar du en lång. bred strand som ligger nära hotellen. Men vattnet är grusigt och grumligt. Här kan man hyra trampbåtar och det finns en lekplats på stranden. Man kan även åka vattenskidor, vindsurfa och äta på restaurang på stranden.
Cala Mayor
En semesterort med många turistlägenheter som ligger mycket nära Palma. Sanden är vit och finkornig med lite stenar och långgrunt vatten. Här brukar det finnas en blandning av turister och mallorciner. Toalett och dusch är gratis och det är en barnvänlig strand.

Illetas
Detta är en liten exklusiv semesterort med två vikar. Det finns möjlighet att få massage och spa - behandlingar precis vid stranden. Det är en liten ren strand med klart vatten. Solstolarna kostar, men det finns gratis dusch och toalett precis vid stranden. Det är ganska svårt att ta sig ner med barnvagn. Det är mest vuxna som kommer till denna strand.

Magaluf
Magaluf är en sliten charterhåla som har en bred strand med mycket snäckor. Vattnet är inte så långgrunt och stranden brukar vara skräpig och vattnet smutsig. Detta gäller speciellt i slutet av säsongen.

Palma Nova
Denna ort ligger nära Magaluf och här finns tre stora stränder med många turistshoppar. Sanden är vit och det finns gott om snäckskal. Vattnet är ofta smutsigt och skräpigt. Vattnet är ganska grunt.

Närmast för oss kommer nog att vara den stranden som ligger mitt i Magaluf. Den beskrivs tyvärr som en sliten charterhåla och under högsäsongen är vattnet och stranden smutsig och kräpig. Känns inte så kul men det finns säkert någon mer strand som ligger vårt hotell nära, annars har vi ju allltid poolen! =)


Kommentarer
Postat av: Emma Damm

Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen :-)

2009-02-25 @ 11:05:56
URL: http://emmadamm.blogg.se/
Postat av: JAANA

Åh vad underbart :O jag vill till mallorca :P

2009-02-25 @ 11:08:37
URL: http://jaanas.blogg.se/
Postat av: M O S A N

Det är fint i mallorca. :D

2009-02-25 @ 11:11:40
URL: http://lillmosan.blogg.se/
Postat av: Hannah

Jag älskar Mallis :D rolig blogg fresten

2009-02-25 @ 13:48:21
Postat av: Alex

Alcudia ligger på andra sidan ön. Ofta man åker 1.5 h för att bada. Dessutom är inte Magalufs stränder alls speciellt skräpiga och smutsiga, tvärtom! Vad gäller nattklubbarna kommer är Casablanca, Grabbarna Grus och Den glade Viking de ställen som är värda att besöka, resten invaderas av skabbiga engelsmän. Hela Magaluf kryllar för övrigt av dem. De är många. Och de är äckliga.

2009-02-25 @ 16:24:08
Postat av: Adela Karlsson

Gillar om det du skrev! Underhållande att se en del nyttiga saker och inte endast det generella sakerna som man kan läsa om hela tiden. ;)

2010-12-02 @ 13:15:29
URL: http://jade.se/reseguide

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0